БЛИЗО 30% ОТ КОМПАНИИТЕ РАБОТЯТ БЕЗ СПЕЦИАЛИСТ ИЛИ ОТДЕЛ „ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"
Back

БЛИЗО 30% ОТ КОМПАНИИТЕ РАБОТЯТ БЕЗ СПЕЦИАЛИСТ ИЛИ ОТДЕЛ „ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"

Ключовите изводи от проучването показват също, че част от тенденциите заложени през 2022 година продължават и през 2023. За специалистите в HR дивизията, препоръките към автобиографиите на кандидатстващите продължават да не са от ключово значение в процеса по подбор, а различните функции в HR-а биват индивидуално определяни спрямо бизнес сектора и специфичните му нужди.

От друга страна малкият и среден бизнес в България все още не разпознава нуждата или не намира начин да сегментира отдел „Човешки ресурси“, който да се грижи за различните функции на ролята и често HR дейностите биват заемани от ръководни позиции като управители, ръководители и директори.  

Отговори на още въпроси, свързани с ежедневните предизвикателства и дейности, които включва функцията “управлението на човешки ресурси” може да откриете в последния епизод на клуб HR Навигатор "HR Screening 2023 – обзорен поглед над една индустрия в трансформация"

Както и в пълния текст на проучването:

HR-Screening-2023.pdf

Други новини

news

Промени в ръководството и нов консултативен борд за позициониране на работното място за бъдещ успех

- BOSQAR INVEST обявява промяна в ръководството на своята HR вертикала, Workplace.
- Александър Хангимана се оттегля от поста главен…
Workshop: Силата на обратната връзка

Workshop: Силата на обратната връзка

Обратната връзка е един от най-ценните инструменти за всяка компания, която се стреми към устойчив растеж и развитие. В условията на динамична бизнес…
SATR H2

Увеличение на заплатите и стабилност на бизнеса в България през втората половина на 2024 година

В проучването, което проведохме съвместно с Assert International България, през юни и юли 2024 година, се разкриват ключови тенденции в заплатите,…
loading-gif