news
Back

Промени в ръководството и нов консултативен борд за позициониране на работното място за бъдещ успех

  • BOSQAR INVEST обявява промяна в ръководството на своята HR вертикала, Workplace.
  • Александър Хангимана се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Manpower SEE, а Ваня Влак се оттегля от всички ръководни роли в Manpower SEE.
  • За главен изпълнителен директор на Manpower SEE ще бъде назначен Елдар Банджика, утвърден лидер във вертикалата за BPTO на BOSQAR INVEST - Mplus.
  • Нов консултативен съвет на акционерите, който ще бъде създаден на ниво вертикала Workplace.
image

Загреб, Хърватия, 4 септември 2024 г. - BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. - ZSE: BSQR), европейски бизнес лидер, който оперира в няколко индустрии, въвежда серия от стратегически промени във вертикалата си за човешки ресурси (HR) - Workplace.

Промените са насочени към оптимизиране на процесите на управление и подпомагане на растежа и разширяването на дейността на компаниите с бранда Workplace в Южна и Източна Европа - брандирани като Manpower SEE - както на съществуващите, така и на новите пазари. 

Преминаване на ръководството в Manpower SEE / Работно място

Считано от днес, Александър Хангимана се оттегля от поста си на главен изпълнителен директор (CEO), а Ваня Влак се оттегля от всички ръководни длъжности в Manpower SEE.

И двамата лидери изиграха решаваща роля в стимулирането на растежа на групата и затвърждаването на пазарните ѝ позиции, а тяхното ръководство е от съществено значение за постигането на ключови резултати през последните години.

В същото време Елдар Баница ще поеме поста главен изпълнителен директор на Manpower SEE.

Тези промени са част от по-широкообхватни усилия за укрепване на ръководната структура на Manpower SEE и гарантиране, че организацията е добре позиционирана, за да се възползва от нововъзникващите възможности.

„Ръководенето на Manpower SEE беше абсолютна привилегия и аз съм много горд от постигнатото досега. Време е обаче да посрещнем нова глава в пътя на нашата компания. Вярвам, че с неотдавнашните попълнения и с идването на Елдар Баница в ръководния екип Manpower SEE е силно и добре позиционирано, за да постигне необходимия оперативен обрат и по-нататъшно развитие“, заяви Александър Хангимана.

С впечатляващ опит в бизнес развитието и лидерството в секторите на технологиите и BPO, Елдар Баница носи богат опит, който напълно съответства на амбициите на Manpower SEE.

„Развълнуван съм да се присъединя към Workplace и нямам търпение да внеса целия си опит и знания в Manpower SEE. Пейзажът в областта на човешките ресурси претърпява значителна трансформация, обусловена от глобалните трудови проблеми, променящите се трудови навици, миграционните тенденции и бързия технологичен напредък. Това я прави една от най-вълнуващите индустрии, от които да бъдем част в момента. В Manpower SEE виждам уникална възможност да оформя бъдещето на HR и съм уверен, че заедно като екип можем да се ориентираме в тези промени и да поведем напред“, заяви Елдар Баница.

Създаване на Консултативен съвет на акционерите

За да се засили допълнително стратегическият надзор и управлението на Manpower SEE, беше създаден нов Консултативен съвет на акционерите на вертикално ниво „Човешки ресурси на работното място“.

Александър Хангимана е назначен за председател на този Консултативен съвет. В новата си роля той ще използва богатия си опит и дълбокото си разбиране на индустрията, за да насочи организацията към бъдещ растеж.

Ваня Влак ще се присъедини към Консултативния съвет като член, като по този начин ще продължи да предлага своя експертен опит в подкрепа на стратегическата насока на групата.

Към Консултативния съвет ще се присъедини и Лука Орешкович, който ще допринесе с допълнителни лидерски качества и познания в областта на финансите, като допълнително ще повиши капацитета на съвета да направлява бъдещите начинания в рамките на HR вертикалата на BOSQAR INVEST.

 

За Елдар Баница:

Елдар Баница е част от Mplus, BPTO вертикалата на BOSQAR INVEST, от много дълго време, като играе важна роля в компаниите, които по-късно се присъединяват към групата. В кариерата си Елдар разработва и ръководи множество успешни проекти въз основа на опита си като основател и бивш главен изпълнителен директор на Trizma и Geomant. Освен това той заема ръководни постове в NF Innova, Saga и Avaya/Lucent Technologies.

За Лука Орешкович:

Лука Орешкович е партньор в Prosperus Invest, водещ мениджър на фондове за дялово участие в региона на Адрия. Започва да чете лекции в Харвард на 23-годишна възраст в Центъра за европейски изследвания. Лука е консултирал няколко правителства, включително на Полша, Словения, Литва, Черна гора и Хърватия. Участвал е и като публицист в авторитетни издания като Financial Times, The Economist, Huffington Post, Foreign Policy и други.

За Workplace:

Workplace е HR вертикалата на групата BOSQAR INVEST. Тя е резултат от сътрудничеството между BOSQAR INVEST и Noordenster и служи като изключителен партньор на ManpowerGroup и притежател на лиценз за бранда Manpower в множество страни от Южна и Източна Европа (ЮИЕ). Workplace управлява компании с марката Manpower в шест държави в региона: Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Сърбия и Словения.

В допълнение към компаниите с бранда Manpower, Workplace включва и MPS Integration, която предоставя съвременни аутсорсинг решения, Smart Flex, базиран в Хърватия доставчик на услуги в областта на човешките ресурси, и Workplace Solutions.

За BOSQAR INVEST:

BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. заедно с дъщерните си дружества) е европейски лидер, който оперира в отраслите на контактните центрове, информационните технологии, услугите по заетостта (HR), електронната търговия, а през първата половина на 2024 г. направи значителна крачка напред чрез създаването на нова хранителна вертикала (Future Food Solutions).

С иновативния си бизнес модел BOSQAR INVEST ускори експанзията си на пазара с интензивен органичен растеж и платформа за сливания и придобивания, основана на стратегията „купи и изгради“. От 2016 г. насам са придобити 57 дружества, които са осигурили както диверсифицирано портфолио от международни клиенти в рамките на BPTO и HR бизнеса, така и нарастващ брой клиенти, когато става въпрос за сегментите на електронната търговия и храните.

BOSQAR INVEST обединява четири бизнес вертикали: BPTO вертикалата ( бранд: Mplus), която се състои от компанията M Plus Croatia d.o.o. и нейните дъщерни дружества, HR вертикалата и компаниите, които оперират като част от Workplace Group и са притежатели на Manpower лицензи за шест държави в региона, eCommerce бизнес вертикалата, която под бранда Eplus Ventures се състои от компании, които оперират по общ бизнес модел за електронна търговия, и най-новата, хранителна вертикала (Future Food Solutions).

В структурата си на собственост BOSQAR INVEST обединява пенсионни фондове, институционални инвеститори, международни фондове за дялово участие, институции за развитие и частни инвеститори. Бизнес общността на BOSQAR INVEST се състои от над 13 800 служители, а групата предоставя услугите си на клиенти, които освен в Хърватия развиват дейност в 57 държави по света.

Други новини

Workshop: Силата на обратната връзка

Workshop: Силата на обратната връзка

Обратната връзка е един от най-ценните инструменти за всяка компания, която се стреми към устойчив растеж и развитие. В условията на динамична бизнес…
SATR H2

Увеличение на заплатите и стабилност на бизнеса в България през втората половина на 2024 година

В проучването, което проведохме съвместно с Assert International България, през юни и юли 2024 година, се разкриват ключови тенденции в заплатите,…
Student Study

Кариерните очаквания на младите таланти - Student Study 2024

За четвърта поредна година проведохме съвместно проучване с Assert International Bulgaria, посветено на кариерните очаквания на младите таланти -…
loading-gif