MANPOWER БЪЛГАРИЯ В ПАРТНЬОРСТВО С ASSERT INTERNATIONAL БЪЛГАРИА СТАРТИРА HR MASTERCLASS* В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
Back

MANPOWER БЪЛГАРИЯ В ПАРТНЬОРСТВО С ASSERT INTERNATIONAL БЪЛГАРИА СТАРТИРА HR MASTERCLASS* В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Идеята за Masterclass на тема човешки ресурси дойде естествено, след поредица от участия на експертите от екипа ни в открити лекции на теми, като „Възможностите на пазара на труда в България“ и консултации към младите хора как да се реализират по-успешно в бизнеса. Поканата от университета включваше и подкрепа за украински бежанци, които изучават български език в НБУ.

Поредицата от активности, които формата предложи на младите хора, представители на поколение Z, стартира в началото на април с гостуване на студентите в офиса ни за „Ден на отворените врати“. В срещата се включиха част експертите ни, които споделиха добри практики и научени уроци в областта на People Development, Assessment and Business Intelligence, Permanent Staffing and Recruitment, People and Culture, Payroll (Temporary staffing and administration).

MANPOWER БЪЛГАРИЯ В ПАРТНЬОРСТВО С ASSERT INTERNATIONAL БЪЛГАРИА СТАРТИРА HR MASTERCLASS* В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

В разразилата се дискусия студентите имаха възможността да видят „отвътре“ процесите и да попият от организационната ни култура. След срещата те пресъздадоха впечатленията си в специално есе, в което споделиха своята емоция от преживяното.

Успешното взаимодействие между участниците в HR Masterclass-a продължи и само няколко дни по-късно, когато на 25 април консултанти от Manpower участваха в Кариерния форум на НБУ. Освен че представиха отворени позиции и интересни кариерни възможности, там колегите ни проведоха блиц-интервюта за работа и кариерно ориентиране за студентите от всички специалности в университета. Също така, поканихме и участниците от  „Ден на отворените врати“ да представят на практика наученото в предходната ни среща и под погледа на своите ментори – специалисти от компанията ни, да проведат интервюта за работа, както и да създадат свои видео профили.

От старта на партньорството ни, паралелно с всички общи събития, с преподавателите от НБУ работихме за включване на реални работни казуси от практиката ни в Manpower в обучителната програма на студентите от двете специалности. Имахме възможността да се включим в лекциите и дискутирахме, разяснявахме, провокирахме младите хора да предложат различни решения, да влизат в ситуации и да разиграват различни симулации, които да ги поставят „в обувките“ на HR експерти.

На 17.05 в НБУ се проведе и поредната отворена лекция (този път за всички чуждестранни студенти в университета), на която бяха представени възможностите за реализация на нашия пазар на труда, както и насоки за изграждане на личен бранд (CV, портфолио, видео профил, LinkedIn профил), който да подпомогне внедряването на младите хора в работна среда.

По желание на самите студенти, в края на учебната година – на 05.06, се проведе и закриваща, обща среща, в офиса ни. Нейн фокус бяха практически занятия, с цел затвърждаване на знанията, по ключови теми като провеждане на интервю за работа - структуриране, симулация на интервюта за различни позиции и в различни сектори на бизнеса, добри практики, кариерно ориентиране, организационна култура и ценности на организацията.

След успешното приключване на летния семестър и силната положителна обратна връзка от всички, взели участие в HR Masterclass-а, предстои проектът да продължи и в следващата академична 2023/2024 учебна година. С разликата, че този път форматът ще е отворен към  студенти от всички бизнес-насочени специалности в Нов български Университет.

Екипът ни изказва искрените си благодарности за прекрасното сътрудничество, с нетърпение очакваме следващите ни срещи. Пожелаваме весело и щастливо лято на всички студенти, преподаватели и служители на НБУ!

*Проектът HR Masterclass се инициира от Център за кариерно развитие, департаменти Администрация и управление и Когнитивна наука при Нов български университет и Manpower България.

Екипът ни инвестира експертиза и доброволен труд в развитието на младите хора в България, за да създаде една по-добра, гостоприемна и развиваща се бизнес среда за израстване и трансформация. Развитието на пазара на труда в страната ни, както и партньорствата с училища, университети и компании са кауза, зад която заставаме със своя бранд, професионализъм и човечност.

Manpower's Open Day essay.pdf

Други новини

news

Промени в ръководството и нов консултативен борд за позициониране на работното място за бъдещ успех

- BOSQAR INVEST обявява промяна в ръководството на своята HR вертикала, Workplace.
- Александър Хангимана се оттегля от поста главен…
Workshop: Силата на обратната връзка

Workshop: Силата на обратната връзка

Обратната връзка е един от най-ценните инструменти за всяка компания, която се стреми към устойчив растеж и развитие. В условията на динамична бизнес…
SATR H2

Увеличение на заплатите и стабилност на бизнеса в България през втората половина на 2024 година

В проучването, което проведохме съвместно с Assert International България, през юни и юли 2024 година, се разкриват ключови тенденции в заплатите,…
loading-gif