Login

Share

Back to blog

Привличане на работници и специалисти от Индонезия: Кое, Как, Защо

Привличането на международни таланти се превръща във все по-необходима иновативна практика за справяне с недостига на работна сила в страната. Успехът на подобни инициативи силно зависи от наличието на надеждни партньорства за набиране на работници и професионалисти от различни точки на света.

Индонезия, със своето значително население в работоспособна възраст, се е наложила като ключов играч в тази област. В следващите редове ще ви запознаем с преглед на факторите, които правят Индонезия една от най-предпочитаните дестинации за привличане на работници от трети страни. 


 


Стандарти за качество и сертификации


Критичен аспект на услугите за международна мобилност е спазването на стандартите за качество. За да се гарантира най-високо ниво на професионализъм, различни клонове на Manpower в Европа и Азия избират Bina Mandiri като нашия доверен партньор в Индонезия.


 


Тяхната ангажираност към поддържането на най-високите стандарти за качество е очевидна в тяхната строга система за управление на качеството (QMS). От 2009 година компанията също ткаа притежава сертификат ISO 2001:2015, свидетелство за нейния ангажимент към качеството. Освен това, с MLC сертификация и текущи процеси на одит по ISO 45001, Bina Mandiri гарантира, че нейните услуги отговарят и надвишават международните стандарти, което я прави надежден партньор за глобални клиенти.


 


Местна експертиза и специализирани умения


С многобройно население в работоспособна възраст, Индонезия разполага с богат резерв от таланти в различни сектори. Ние стъпваме на това демографско предимство, специализирайки се в секторите на инженерството, хотелиерство и производството, с последователен процес на подбор на кандидати, който гарантира, че само най-квалифицираните и опитни професионалисти представят Индонезия на международната сцена.


 


Ефективност на разходите


В сътрудничество с Bina Mandiri, Manpower предлага икономически изгодно решение за компаниите, които търсят висококачествени таланти. Конкурентните заплати в Индонезия, в комбинация с адаптивността и продуктивността на специалистите им, предоставят на компаниите възможност да оптимизират своите разходи, като същевременно поддържат високи стандарти за качество.


 


Защо да обогатите вашия екип с таланти от Индонезия?


Индонезийските таланти са признати за своята силна работна етика, посветеност и ефективна колаборация в разнообразни екипи. Нашият процес по подбор акцентира върху тези черти, като гарантира, че работната сила не само е квалифицирана, но също така притежава характеристики като лоялност, пунктуалност и ангажираност към качеството.


 


Макар професионалното владеене на английски език да варира сред населението на Индонезия, подборът ни на подходящи кандидати се фокусира там, където не би се срещнала езикова бариера и добрите езикови познания ще осигурят ефективна комуникация.


 


Приносът на Индонезия в обогатяването на българския пазар на труда с международни таланти е значителен, като държавата играе ключова роля в задоволяването на местното търсене на квалифицирана работна ръка. Близката колаборация с индонезийски партньори с местна експертиза ни позволява ефективното да подбираме местните таланти. А специализирацията ни в секторите на инженерството, хотелиерство и производството ни дава възможност за бърза реакция при търсения в тези направления. 

23.04.2024

International Mobility and Recruitment from Indonesia: An Overview

The global business environment is continuously evolving, necessitating reliable partnerships for international mobility and recruitment. Indonesia, with its significant working-age population, has emerged as a key player in this field. This text offers an overview of the factors that contribute to Indonesia's prominence in international mobility, emphasizing factual information and the role of reliable local recruitment partners in this sector.

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.

15.04.2024

HR Screening 2024 -Проучване за предизвикателствата и отговорностите на HR функцията

Вече четвърта година проучването HR Screening, провеждано от Manpower България с партньорството на Българска асоциация за управление на хора и Assert International България, спомага с анализ и проследяване на тенденциите в дивизията човешки ресурси.