Вход

Споделете

Обратно към блога

Задържане, ангажиране и развитие на екипи - тема с продължение

След големия успех на обучението ни „Задържане, ангажиране и развитие на екипи: правни възможности, иновативни практики и работещи решения“ в София, през октомври и ноември организирахме семинари със същата тема във Варна и в Пловдив. Тази крачка извън границите на столицата затвърди важността на темата за бизнеси от всички точки на България, с различен размер и фокус.


Посрещнахме над 60 специалистa от областта на мениджмънта и на управлението на човешки


ресурси, за да споделим с тях практически инструменти как да работят по-успешно за сплотяване и мотивиране на екипи, кои данни следва да държат под око и как да ги тълкуват, както и как според законовата рамка следва да отрегулират теми като дистанционна работа, гъвкави придобивки и тн.


 


В рамките на събитието участниците научиха повече за:




  • Кои са най-доказаните финансово и времеефективни практики за обучение на хора?




  • Как да оптимизират HR стратегията си чрез данните, с които разполагат?




  • Как да открият и управляват двигателите и мотиваторите на членовете на екипа си?




  • Кои са най-новите изисквания за законосъобразното предоставяне на придобивки и бонуси и как да ги използват като механизъм за задържане на хора?




  • Кои са правните възможности, с които разполагат за защита на инвестираните средства в обучения и кариерно развитие?




 


 



Натискът на динамичния пазар на труда прави борбата за таланти все по-ожесточена. Затова виждаме и ясно осъзнаване от страна на работодателите, че намирането на нови попълнения за екипите им е само първа стъпка в процеса по обезпечаване на бизнес нуждите с необходимия човешки капитал.


 


 


 


Процесът по тяхното дългосрочно ангажиране, приобщаване и мотивиране изисква стратегическа подготовка, планиране и системно внедряване на определени практики в културата и операциите на компаниите.


 


След силния интерес към темата и формата, плановете ни за 2024 г. включват допълнителни дати и теми, които да дадат възможност да развием и надградим темата отново във формата на работилница.


 


Благодарим на партньорите ни Assert International България и Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и партньори”, както и на всички, които бяха част от тези издания на семинара!

23.04.2024

Привличане на работници и специалисти от Индонезия: Кое, Как, Защо

Привличането на международни таланти се превръща във все по-необходима иновативна практика за справяне с недостига на работна сила в страната. Успехът на подобни инициативи силно зависи от наличието на надеждни партньорства за набиране на работници и професионалисти от различни точки на света.

23.04.2024

International Mobility and Recruitment from Indonesia: An Overview

The global business environment is continuously evolving, necessitating reliable partnerships for international mobility and recruitment. Indonesia, with its significant working-age population, has emerged as a key player in this field. This text offers an overview of the factors that contribute to Indonesia's prominence in international mobility, emphasizing factual information and the role of reliable local recruitment partners in this sector.

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.