Вход

Споделете

Обратно към блога

Задържане, ангажиране и развитие на екипи - тема с продължение

След големия успех на обучението ни „Задържане, ангажиране и развитие на екипи: правни възможности, иновативни практики и работещи решения“ в София, през октомври и ноември организирахме семинари със същата тема във Варна и в Пловдив. Тази крачка извън границите на столицата затвърди важността на темата за бизнеси от всички точки на България, с различен размер и фокус.


Посрещнахме над 60 специалистa от областта на мениджмънта и на управлението на човешки


ресурси, за да споделим с тях практически инструменти как да работят по-успешно за сплотяване и мотивиране на екипи, кои данни следва да държат под око и как да ги тълкуват, както и как според законовата рамка следва да отрегулират теми като дистанционна работа, гъвкави придобивки и тн.


 


В рамките на събитието участниците научиха повече за:
  • Кои са най-доказаните финансово и времеефективни практики за обучение на хора?
  • Как да оптимизират HR стратегията си чрез данните, с които разполагат?
  • Как да открият и управляват двигателите и мотиваторите на членовете на екипа си?
  • Кои са най-новите изисквания за законосъобразното предоставяне на придобивки и бонуси и как да ги използват като механизъм за задържане на хора?
  • Кои са правните възможности, с които разполагат за защита на инвестираните средства в обучения и кариерно развитие?
 


 Натискът на динамичния пазар на труда прави борбата за таланти все по-ожесточена. Затова виждаме и ясно осъзнаване от страна на работодателите, че намирането на нови попълнения за екипите им е само първа стъпка в процеса по обезпечаване на бизнес нуждите с необходимия човешки капитал.


 


 


 


Процесът по тяхното дългосрочно ангажиране, приобщаване и мотивиране изисква стратегическа подготовка, планиране и системно внедряване на определени практики в културата и операциите на компаниите.


 


След силния интерес към темата и формата, плановете ни за 2024 г. включват допълнителни дати и теми, които да дадат възможност да развием и надградим темата отново във формата на работилница.


 


Благодарим на партньорите ни Assert International България и Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и партньори”, както и на всички, които бяха част от тези издания на семинара!

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.

15.04.2024

HR Screening 2024 -Проучване за предизвикателствата и отговорностите на HR функцията

Вече четвърта година проучването HR Screening, провеждано от Manpower България с партньорството на Българска асоциация за управление на хора и Assert International България, спомага с анализ и проследяване на тенденциите в дивизията човешки ресурси.  

27.03.2024

LeaderSHIFT through MINDfulness - With passion and delight for mindful leadership

The new business realities demand a new kind of leader - aware, grounded, and in sync with themselves and the world. With such a foundation, the dynamics of markets, technological change, and other turbulence we witness daily are easily reframed from obstacles into opportunities and gifts of our current situation.