Вход

Споделете

Обратно към блога

Workshop: Включване, приобщаване и разнообразие: отвъд ограниченията

Темата за включване, разнообразие и приобщаване (DEIB) придобива все по-голямо значение в световен мащаб. Благодарение на динамичната бизнес среда, организациите осъзнават, че тези аспекти са критични не само за създаването на по-справедливо работно място, но и за постигането на бизнес успех.

Чрез стратегическо управление на разнообразието в работната среда всеки бизнес се обогатява с различни перспективи, идеи и опит, което води до по-иновативни решения и подобрява цялостния климат в компанията. 


 


Целенасочената работа в посока приобщаване, от своя страна, гарантира, че всички хора в организацията се чувстват ценени и имат равни възможности за развитие и напредък, което допринася за по-висока ангажираност и задържане на таланти. 


 


Практиките на Diversity, Equity, Inclusion & Belonging стават все по-важни и за работодателите в България. С навлизането на все повече работници и специалисти от трети страни на местния пазар на труда, темата за включване, приобщаване и разнообразие застава на дневен ред при редица работодатели у нас. 


 


За да предоставят практически инструменти на HR специалисти и бизнес лидери, с които да обединим бизнес перспективата със законовата рамка, партньорите ни от Assert International България и „Комаревски, Димитров и съдружници“ разработиха втория си съвместен специализиран уъркшоп на тема "Включване, приобщаване и разнообразие: отвъд ограниченията" 


 


В него те ще обхванат аспекти като: 



  • Ефективното включване и приобщаване на разнообразието в организациите; 

  • Преодоляване на микроагресорите и предубежденията чрез създаване на съюзничество; 

  • Разработване на инклузивни HR процеси, от набирането на кандидати до задържането на мотивирани хора; 

  • Идентифициране и борба с дискриминацията на всички етапи на трудовите отношения; 

  • Администриране на трудови правоотношения и гарантиране на допълнителни права; 

  • Защита при прекратяване на трудов договор и справяне с тормоза на работното място; 

  • Поддържане на честно и справедливо управление и възнаграждение. 


 


Дата: 15 март 2024 г., от 09:30 до 17:00 часа 


Място: гр. София, Бизнес център GORA, Training hub 


 


Основна цел на уъркшопа е изграждането на така необходимия мост между теорията и практиката, благодарение на който работодателите могат да развиват успешни стратегии за управление на хората си. Форматът е насочен към мениджъри и специалисти в областта на развитието и управлението на човешки капитал, ръководители на екипи, собственици на бизнеси и други професионалисти, ангажирани с управлението на хора. 


 


Запазете своето място сега!


 


Такса за участие: 390 лева (без ДДС) 


За втори участник от една и съща компания е предвидена 10% отстъпка от цената за участие. 


EARLY BIRD (регистрация до 22 февруари) – 320 лева (без ДДС). 


 


Лектори: 



  • Мария Стоева, Директор на Assert International Bulgaria и Директор „Продажби и Бизнес развитие“ на Manpower Bulgaria 

  • Екатерина Тонова, Мениджър на проекти за обучения и развитие в Assert International България 

  • Адв. Милесвала Богданова, специалист в трудово право и управляващ адвокат в KDP (Komarevski Dimitrov & Partners). 


Не пропускайте тази уникална възможност да разширите своите знания и умения в областта на HR процесите и да допринесете за създаването на по-инклузивно и разнообразно работно място. 

23.04.2024

Привличане на работници и специалисти от Индонезия: Кое, Как, Защо

Привличането на международни таланти се превръща във все по-необходима иновативна практика за справяне с недостига на работна сила в страната. Успехът на подобни инициативи силно зависи от наличието на надеждни партньорства за набиране на работници и професионалисти от различни точки на света.

23.04.2024

International Mobility and Recruitment from Indonesia: An Overview

The global business environment is continuously evolving, necessitating reliable partnerships for international mobility and recruitment. Indonesia, with its significant working-age population, has emerged as a key player in this field. This text offers an overview of the factors that contribute to Indonesia's prominence in international mobility, emphasizing factual information and the role of reliable local recruitment partners in this sector.

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.