Вход

Споделете

Обратно към блога

Какви са правните възможности, иновативните практики и работещите решения за задържане и развитие на таланти през 2023 г.

Традиционно мениджърите са в търсене на начини да подобрят работата на екипа си и да задържат най-добрите си таланти. За да подпомогнем партньорите си в това начинание, заедно с Германо-българската индустриално-търговска камара и адвокатска кантора "Комаревски, Димитров и партньори" организирахме полудневен уъркшоп на тема „ Задържане и развитие на екипи през 2023 г.“ Събитието се състоя на 13.06.23г. (вторник) в Training Hub-a на Manpower България и днес споделяме с вас най-важните моменти от нашия полудневен семинар.

Обучението обхвана редица теми, включително правните възможности за предоставяне на придобивки и бонуси на служителите, оптимизиране на HR стратегиите чрез данни, както и откриване и управление на мотиватори за членовете на екипа.


 


Един от ключовите изводи беше значението на инвестирането в развитието на служителите. Като предоставят възможности за обучение и кариерно развитие, в т.нар. по време на уъркшопа „персонализирана кошница“ за всеки индивид, компаниите могат не само да задържат най-добрите си таланти, но и да подобрят цялостното си представяне, шлифовайки уменията и способностите на талантите си.


 


Многократно на преден план изпъкна, значението на използването на данни за оптимизиране на стратегиите в областта на човешките ресурси и за идентифициране на областите за подобрение. Заедно с гостите ни коментирахме ключовите KPIs (key performance indicators), които всеки HR следва да държи под око, за да може успешно да управлява процесите свързани със задържане и развитие на талантите в организацията, от която е част.


 


Коментирахме използването на придобивки и бонуси като механизъм за задържане на служителите, както и правните измерения и възможности за прилагане на различни модели в тази посока.


 


След бурната положителна обратна връзка от пълната ни зала, вече сме в процес на планиране на следващо издание. При интерес, моля свържете се с нас на [email protected]

19.09.2023

Workshop "Retaining, engaging and developing teams: legal options, innovative practices and workable solutions" in Varna and Plovdiv

After the unquestionable success of the workshop, which we organized jointly with Komarevski, Dimitrov & Partners Law Firm in the beginning of this summer, two more extended editions will follow - this time in the city of Sofia. In the summer of 2011, we will present two new editions of the book, one in Varna and the other in Sofia. We will be holding two more events in Varna and Plovdiv.

19.09.2023

Workshop "Задържане, ангажиране и развитие на екипи: правни възможности, иновативни практики и работещи решения“ във Варна и Пловдив

След безспорния успех на уъркшопа, който организирахме съвместно с Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и партньори“ в началото на лятото тази година, следват още две разширени негови издания – този път във гр. Варна и гр. Пловдив.

30.08.2023

Manpower Bulgaria, Sotheby's International Realty Bulgaria and Sofia Invest Agency join forces in exploring the business climate for investment in the country

The main line of work of Manpower Bulgaria is the attraction and support of new and existing investors in order to positively develop the business environment in the country.