Вход

Споделете

Обратно към блога

За новите пазарни и технологични реалности и нуждата от персонализиран подход към всеки проект - Иван Шербанов, новият изпълнителен директор на Manpower България

Какво означават 15 години в Manpower България може да сподели новият изпълнителен директор на компанията – Иван Шербанов. Присъединявайки се към екипа през 2008 г. като консултант, през годините г-н Шербанов преминава през шест различни оперативни и мениджмънт позиции в България и на регионално ниво в клъстъра Manpower SEE.

Неговото устойчиво развитие в годините е съпътствано от научени уроци, редица предизвикателства, силно любопитство и огромно желание за получаване на нови компетенции и усъвършенстване на умения. Компанията открива таланта му още в самото начало и в годините му дава множество възможности като му гласува доверие за най-новаторските и комплексни инициативи като съвместно с екипа развиват цялото портфолио от услуги на пазара, превръщайки Менпауър в компания лидер в областта на услугите за ЧР.


 


През февруари 2023 година, очакваната промяна на функцията на г-н Шербанов се случи като естествено продължение на устойчивото развитие на компанията в последните години. Стратегическият му фокус са дигитализацията, tailor-made решения, успешна интеграция между работа и личен живот за всички в екипа.


 


 ”След въвеждане на 4-дневната работна седмица, през 2022 г. Manpower България представи нова организационна култура и разви портфолиото си от услуги, за да отговори на новите нужди на бизнеса. Отворихме новия си офис в София, където да посрещнем по-високите очаквания, както на клиентите си, така и на растящия ни екип. Същото предстои да се случи в останалите ни офиси из страната.“ обобщи той изминалата година при встъпването си в новата роля.


 


Движен от стремежа към системно подобряване на услугите на компанията, адаптирането им към новите пазарни и технологични реалности и персонализирането им към конкретните нужди на всеки клиент, г-н Шербанов добави:


 


Новата реалност в управлението на една компания включва и нов тип организационна култура. Партньорите ни при нас винаги са били на върха, а там заедно с тях са и колегите ни. Затова като фокус в работата на преките ръководители и управленския състав в Manpower България  виждаме насърчаването, подкрепянето и ускоряване реализацията на идеите, идващи от взаимодействие между партньорите и консултантите ни, прегръщайки бъдещето и непознатото.“


 


За целенасочено персонализирания подход на компанията и ролята на tailor-made услугите в портфолиото ни в бъдеще, г-н Шербанов подчерта:


 


„Ценностите и смисълът в работата ни намират израз във все по-персонализирани и по-гъвкави услуги, които да отразяват индивидуалността и характера на различните ни партньори. Примери в тази посока са индивидуални програми за развитие на таланти, дигитализиране на процеси по придобиване на нови компетенции, въвеждане на специфични дигитални инструменти за оценка на персонал, развитие на мениджърски умения от нов тип, аутсорсинг на процеси, внос на кадри от специфични географски локации, съвместно управление на работодателска марка и др. Дигиталната трансформация е в пълен ход при почти всички от нашите партньори и ние заедно търсим и намираме индивидуални решения, които да подпомогнат оптимизацията на вътрешните им процеси.“


 


„Тези нови по-креативни подходи носят на партньорите ни пазарни предимства, които им помагат да бъдат по-успешни и удовлетворени от дейността си. Именно възможността да учим и преживяваме различните промени заедно с тях прави консултантската ни работа изключително интересна и пълна със смисъл. Годината за нас стартира динамично и очакваме тези тенденции да се задълбочат и развият.“ допълни в заключение г-н Шербанов.


 


 

23.04.2024

Привличане на работници и специалисти от Индонезия: Кое, Как, Защо

Привличането на международни таланти се превръща във все по-необходима иновативна практика за справяне с недостига на работна сила в страната. Успехът на подобни инициативи силно зависи от наличието на надеждни партньорства за набиране на работници и професионалисти от различни точки на света.

23.04.2024

International Mobility and Recruitment from Indonesia: An Overview

The global business environment is continuously evolving, necessitating reliable partnerships for international mobility and recruitment. Indonesia, with its significant working-age population, has emerged as a key player in this field. This text offers an overview of the factors that contribute to Indonesia's prominence in international mobility, emphasizing factual information and the role of reliable local recruitment partners in this sector.

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.