Вход

Споделете

Обратно към блога

Какво мотиватора служителите на инженерни позиции - Manpower България и Аутомотив Клъстер България отговарят на въпроса с таргетирано проучване

Автомобилният сектор беше сред най-засегнатите от Covid-19 пандемията, а възстановяването след нея продължи и през 2022 година. За да отговорят на наболели въпроси, зародили се в сектора още в този период, както и да предложат възможни решения, ManpowerGroup България и Аутомотив клъстер България проведоха таргетирано проучване сред служители на компании, членове на браншовата организация.

Проучването се проведе в периода ноември и декември 2022 година, като в него взеха участие 152 служители на различни аутомотив компании. Разпространението на проучването се осъществи чрез вътрешните комуникационни канали на Аутомотив клъстер България. 


 


Резултатите от проведения анализ отговарят на въпроси свързани с мотивацията и ангажираността на служителите в бизнес сектора, като примери от тях са "Какво Ви мотивира да бъдете част от компанията?" или "Какво би Ви мотивирало да смените сегашния си работодател?


 


Ключовите изводи от проучването сочат, че основният мотиватор за служителите на инженерни позиции е гъвкавото работно време, докато за служителите от нискойерархичните роли конкурентното заплащане и придобивки са от по-голямо значение. 


 


Коментари по резултатите оставиха и Кузман Илиев, икономист, както и психолози от екипа на Психологичен Център С.О.В.А. Данните бяха представени на ежемесечната HR среща на Аутомотив клъстър България на 26.01.2023 г.  


 

Кратъко представяне на резултатите всеки заинтересован може да открие тук:  ManpowerBulgaria-Automotive cluster Bulgaria-Research.pdf

07.03.2023

Manpower Bulgaria joins forces with the HR community and with state institutions in the HR Screening 2023 study

Manpower Bulgaria, in partnership with the Bulgarian Association for People Management (BAPM) and the Employment Agency, launched its traditional national, annual survey "HR Screening" for 2023.

07.03.2023

Менпауър България обединява усилия с HR-общността и с държавните институции в проучването HR Screening 2023

Manpower България, в партньорство с Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Агенция по заетостта, стартира традиционното си национално годишно проучване „HR Screening“ за 2023 година.

03.02.2023

Месец февруари в Manpower стартира с ексклузивно събитие за партньори - Leadership Eve

Тази сряда, 1-ви февруари, имахме удоволствието да поканим партньори и колеги, споделили устойчиви практики с нашата аудитория и допринесли с експертиза и опит в екосистемата ни от формати – рубриките “Попитахме експертите” и “В нашия фокус”, както и във видео подкаста ни Клуб HR Navigator на ексклузивното събитие под надслов Leadership Eve.