Вход

Съвети за Кандидати

12.08.2021

ManpowerBulgaria

Трикове за намиране на мечтаната работа през 2021 г.

Ако в момента търсите работа, какви са вашите очаквания за следваща позиция? Ако се чувствате обременени от всички събития през изминалата година и ви е трудно да си представите ново предизвикателство точно сега, ето няколко съвета, които ще улеснят вашата следваща кариерна стъпка през 2021 г.

Потърсете подходящ контакт, който да ви препоръча

Освен стандартно изпращане на автобиография, важно е да използвате силата на своята професионална и лична  мрежа. Когато харесате позиция или компания, проучете дали имате контакт, който може да ви препоръча и да ви разкаже повече от „кухнята“ на организацията.

Разпознайте и подчертайте преносимите си умения

Ако между последната ви позиция и настоящия момент има известна пауза, може да се почувствате несигурен в уменията си. За да избегнете това усещане, обърнете внимание на преносимите си умения – тези, които ще ви направят желан кандидат в следващата ви роля. Ако преподавате от вкъщи или сте доброволци например, това са активности, които показват вашия непрекъснат растеж, така че не забравяйте да ги споделите по време на интервю за работа.

Фундаментът на всички преносими умения са желанието и готовността за учене и развитие. Примери за способността ви да се развивате през различните етапи на кариерния ви път, както в професионален, така и в личностен план, също е препоръчително да намерят място в представянето ви.

Добийте външна перспектива

Може да чувствате, че познавате себе си по-добре от всеки друг, но не сте непременно най -обективният оценител на собствените си умения. Вместо това можете да се доверите на професионална консултация или да направите тест за оценка на личността и да използвате резултатите, за да определите силните си страни.

Също така можете да говорите с кариерен консултант, който да ви помогне да разберете по-добре стойността си и това, което ще оцени у вас потенциален работодател.

Бъдете упорити и позитивно настроени

При всяко търсене на работа неуспехите са неизбежни. Очаквайте това да се случи и не се обезсърчавайте, когато получите отговор „не“. Важно е да не приемате обратната връзка, която получавате като оценка на личността си, а като индикатор какво бихте могли да подобрите в уменията си. Мисли в стила „това е моя вина“, „не съм квалифициран за никоя роля“ или „никога няма да си намеря работа“ не са ви от помощ – Избягвайте ги.

Ако откриете, че се прокрадват, преформулирайте и погледнете от друга гледна точка - това е само една позиция, този път не беше подходяща, а правилната все още е някъде там.

Припомнете си къде се крият вашите истински таланти. Това ще ви помогне да се развивате там, където имате най-голям потенциал и където можете да се чувствате в подходяща среда. Продължавайте да използвате целите си като северна звезда дори в случай на неуспехи и следващата ви стъпка може да доведе до желаната роля и компания.

Наш консултант също може да ви помогне да идентифицирате силните си страни и да се насочите към най-подходящата следващата позиция за вас. При интерес изпратете запитване на [email protected]