Вход

В нашия фокус

11.08.2022

Петя Павлова

4-дневна иновация – 6 месеца по-късно

Изминаха 6 месеца, откакто Manpower България и клъстера Manpower Югоизточна Европа преминаха официално на 4-дневна работна седмица, правейки петъка за екипа си свободен. Петя Павлова, Партньор „Хора и вътрешни комуникации“  в Manpower България, разказва за позитивите и настъпилите промени, които компанията отчита през изминалия период.

 

Пионери в иновацията

Стартирайки официално 4-дневната си работна седмица, се позиционирахме като компания пионер, която е ориентирана към благосъстоянието на служителите си. През 6-месечния период, в който имаме три, вместо два почивни дни, наблюдаваме промяна в цялостния начин на работа, отношение на хората ни и ангажираност към представянето на Менпауър.

Работата от понеделник до четвъртък ни дава възможност да бъдем по-креативни, така че да използваме работното си време максимално ползотворно, за да сме изпълнили качествено и в срок работните си задачи.

 

Път към промяна

Вдъхновени от възможността да почиваме повече и по-ефективно, заедно дискутираме и интегрираме нови техники в подбора, автоматизираме процеси и ценим своето време. Вярвам, че това подобри и комуникацията помежду ни на ежедневна база, тъй като своевременният обмен на информация е един от основните инструменти за постигането на така желания баланс между работа и личен живот. Всички полагаме целенасочени усилия този баланс да бъде изграден и интегриран във всеки един екип като вярваме, че този процес ще се финализира до края на първата година на един от първите работодатели с 4-дневна работна седмица в България. Мотивацията ни е ясна – ефективна работа + ползотворна почивка = щастлив колега.

 

Повишена ангажираност

Новината за 4-дневна работна седмица бързо се разпространи и установи в публичното пространство, което привлича непрестанен поток от нови кандидати, които биха желали да бъдат част от иновативна компания като Манпауър.

 

Рекордни резултати

Несъмнено много наши партньори и конкуренти се усъмниха как точно работи реорганизацията на работа за компанията, но с удоволствие може да споделим положителното въздействие за периода януари-юли 2021 – 2022г. в цифри, а именно 32% ръст на постигнатите резултати. Вярваме, че тенденцията ще се затвърди и ще прогресира във времето. Заедно създаваме мечтаното работно място.