Login

Share

Back to blog

Предстои 19-тото издание на "Мениджър за един ден"

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria, която цели да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, като ги запознава с реалната работа в компании и организации от цялата страна в рамките на един ден. Ежегодно в инициативата се включват над 2000 ученици и студенти като над 1000 биват наети от избраните от тях компании, институции и организации в цялата страна.

Въпреки необичайната обстановка, на 23.03.21 предстои 19-тото издание на „Мениджър за един ден“ в нов виртуален формат. Традиционно Manpower България и тази година подкрепя събитието, разгръщайки участието си на национално ниво. Като национален партньор екипът ни се ангажира в набирането на компании-домакини и в детайлното структуриране на виртуалното преживяване за участниците. Целта на събитието е да даде възможност на младите таланти да изберат подходяща за тях професия и да ги насочи как да бъдат успешни в кандидатстването за работа. Освен като мост между бизнеса и бъдещите кадри, „Мениджър за един ден“ развива меките умения на стажантите и засилва увереността им в собствените способности и умения.


 


Под надслова „Един ден може да остави следа, както и една дума“, акцентът на инициативата тази година е върху ефективната комуникация. Ежедневно всички ние участваме в неприсъствени онлайн срещи, обучения, групови проекти, преподаване, екипна работа и различни форуми. В тази виртуална среда умението да комуникираме ефективно започва да се определя като все по-важно, както от учениците и студентите, така и за самите работодатели и техните служители.


 


След интерактивен ден, в който стажантите ще станат част от управлението на компанията и ще надникват зад кулисите на няколко отдела, събитието ще завършим всички заедно с едночасов live stream от 16:00ч. на темата „Силата на един ден. Силата на една дума“ и специален гост лектор - Николаос Цитиридис.


 


Кандидат-стажантите могат да намерят всички отворени позиции в платформата на Junior Achievement и да изберат най-подходящата за себе си, като разнообразието им предлага за всекиго по нещо – от „Junior Application Operations Engineer“ в Commerzbank, до „Главен архитект“ и „Кмет“ в Община Смолян.  


 


Кандидатстващите компании-домакини могат да намерят изчерпателна информация за инициативата и начините за участие тук: https://mfd.jabulgaria.org/company


 


Крайният срок за кандидатстване, както за компании, така и за младите таланти e 15 март (включително).


 


Заедно с Manpower България, официални комуникационни партньори на „Мениджър за един ден“ са bTV Media Group и MSL Sofia, част от Publicis Groupe България.


 


При въпроси или нужда от допълнителна информация, може да ни пишете на [email protected] 

15.04.2024

HR Screening 2024 - Research on the challenges and responsibilities of the HR function

Now in its fourth year, the HR Screening survey, conducted by Manpower Bulgaria with the partnership of the Bulgarian Association for People Management and Assert International Bulgaria, helps to analyze and track trends in the human resources division.

15.04.2024

HR Screening 2024 -Проучване за предизвикателствата и отговорностите на HR функцията

Вече четвърта година проучването HR Screening, провеждано от Manpower България с партньорството на Българска асоциация за управление на хора и Assert International България, спомага с анализ и проследяване на тенденциите в дивизията човешки ресурси.  

27.03.2024

LeaderSHIFT through MINDfulness - With passion and delight for mindful leadership

The new business realities demand a new kind of leader - aware, grounded, and in sync with themselves and the world. With such a foundation, the dynamics of markets, technological change, and other turbulence we witness daily are easily reframed from obstacles into opportunities and gifts of our current situation.